31 Mart 2010 Çarşamba

VİŞNELİ PASTA




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

1 Adet hazır kek
1 Paket kırem şanti
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı kakao
1 Su bardağı vişne (dondurulmuşda olabilir)
Pasta süsü

YAPILIŞI

Hazırkekin birisini altı için diğerbirinide üstü için kullanacağız alt keki hafif sütle ıslatalım bu arada kırem şantiyi hazırlayalım kırem şantinin tarifi üzerinde yazıyor ama ben yinede tarif edeyim bir paket kırem şantiye iki bardak süt ilave ediyoruz derin bir kapta iyice bilendırla çırpıyoruziçindem bir kase alalım kırem şantiden kakaoyu kaseye aldığımızın içine koyalım iyice karıştıralım pastanın katına sürelim vişneleride ayıklayıp onuda kırem şantinin üzerine dizelim ikinci kekide az sütle ıslatalım onuda kırem şantili vişnenin üzerine koyalımgeriye kalan beyaz kıremşantiyi boşaltıp şekil verelim üzerinede vişne dizelim istediğiniz şekilde süsleyelim bir saat buz dolabında bekletelim dilimleyip servis yapalım
afiyet olsunnnn

FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU GÜN LEVREK BUĞLAMA TARİFİNİ YAZACAĞIM DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM KİŞİ BAŞINA 1 LEVREK ALDIM BİZ 4 KİŞİYİZ SİZ KENDİ SAYINIZA GÖRE YAPIN


MALZEMELER

4 Tane levrek
2 Tane fırın poşeti
4 Tane orta boy patates
2 Tane kuru soğam
4 Tane çarliston biber
15 Tane cini sarımsak
4 Tane orta boy domates (ceri domates daha yakışıyor)
1 Çorba kaşığı tere yağı
1 Limon
Maydanoz
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Levrekler temizleyip yıkayalım tuzlayalım kara biberde serpelim karnının içine ayıkladığımız sarımsaklardan koyalım fırın poşetine yerleştirelim ben 2 taneyi bir poşete koyuyorum soğanları halka halka doğrayıp balıkların karnına koyalım domatesleri ikiye bölüp yanına koyalım patatesleri soyup kızartmalıkdan biraz kalın doğrayalım yıkayıp onlarıda koyalım çarliston biberde koyalım birazda maydanoz koyalım üzerine tuz serpelim limonuda halka halka doğrayıp onuda ilave edelim üzerlerine tere yağınıda sürelim parça parçada koyabiliriz . Sonra poşetin ağzını kendi teli ile sıkıca bağlayalım poşetin üzerini kürdanla bir kaç yerinden delelim 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim 40, 45 dk siz kendi fırınınıza göre ayarlayın

afiyet olsunnn

29 Mart 2010 Pazartesi

YOĞURTLU SEMİZ OTU SALATASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Bağ semiz otu
1,5 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
1 Salatalık
Tuz

YAPILIŞI

Semiz otunu çamurlarından ayıralım yapraklarını ayrı bir kaba alalım saplarını yemek yapalım normal ıspanak gibi pişiriliyor .Semiz otunun yapraklarını iyice yıkayalım süzelim ince ince doğrayalım sarımsaklarıda soyup ince rendeden cekelim yoğurda katalım salatalığıda soyup doğrayalım bütün malzemeyi katıp karıştıralım salata tabağına alalım servis yapalım isterseniz süsleyebiliriz değişik şekilde
afiyet olsunnn

HAVUÇ SALATASI



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

4 Tane orta boy havuç
Yarım limon
Yarım kakve fincanı zeytin yağı
Tuz

YAPILIŞI

Havuçları yıkayıp soyalım rendeleyelim limonu sıkalım yağınıda ilave edelim tuzuda koyalım iyice karıştıralım salata tabağına koyup servis yapalım
afiyet olsunnn

ETLİ PATATES YEMEĞİ


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM ÇOKTAN BERİ TARİF VEREMEDİM TARİFLERİM BİRİKMİŞ BİR KAÇTANE YAZAYIM DEDİM

MALZEMELER

Yarım kg kuşbaşı et
4 Tane orta boy patates
1 Kuru soğan
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı salça
2 Su bardağı sıcak su
Kırmızı biber
Tuz


YAPILIŞI

Yağı tencereye koyalım soğanı ince ince doğrayalım kavuralım salçayıda ekleyelim kavuralım sonra kuş başı etide ekleyelim kavuralım ateşin altını kısalım kısık ateşte et suyunu salacak sonra çekecek et yumşayınca patatesleri soyup yıkayalım ete ekleyelim biraz kavuralım 2 bardak sıcak su ekleyelim tuzunu biberinide ekleyelim patatesler pişince altını kapatalım

afiyet olsunnn