Ana içeriğe atla
ETLİ PATATES YEMEĞİ
Lezzetli Etli Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
- 4 orta boy patates
- 1 kuru soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- Kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı
- Yağı tencereye koyun, soğanı ince ince doğrayın ve kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kuşbaşı eti ekleyin ve kavurun.
- Ateşi kısın, et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Et yumuşayınca patatesleri soyup yıkayın ve ete ekleyin, biraz kavurun.
- 2 bardak sıcak su ekleyin, tuz ve biberi ekleyin.
- Patatesler pişince altını kapatın.
İpuçları
- Patateslerin pişme süresini kontrol edin.
- İsteğe bağlı baharatlar ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder