ETLİ PATATES YEMEĞİ

Lezzetli Etli Patates Yemeği Tarifi

ETLİ PATATES YEMEĞİ

Malzemeler

  1. Yarım kg kuşbaşı et
  2. 4 orta boy patates
  3. 1 kuru soğan
  4. 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  5. 1 çorba kaşığı salça
  6. 2 su bardağı sıcak su
  7. Kırmızı biber
  8. Tuz

Yapılışı

  1. Yağı tencereye koyun, soğanı ince ince doğrayın ve kavurun.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Kuşbaşı eti ekleyin ve kavurun.
  4. Ateşi kısın, et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Et yumuşayınca patatesleri soyup yıkayın ve ete ekleyin, biraz kavurun.
  6. 2 bardak sıcak su ekleyin, tuz ve biberi ekleyin.
  7. Patatesler pişince altını kapatın.

İpuçları

  • Patateslerin pişme süresini kontrol edin.
  • İsteğe bağlı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar