SARIMSAKLI PAZI BORANİ

Pazı Salatası

SARIMSAKLI PAZI BORANİ

Malzemeler

  1. 1 Bağ pazı
  2. 1 Su bardağı yoğurt
  3. 2 Diş sarımsak
  4. 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz

Yapılışı

  1. Bir tencereye su koyup kaynatın.
  2. Pazıları seçip yıkayın, ardından doğrayın.
  3. Kaynayan suda pazıları haşlayın.
  4. Haşlandığını anlamak için pazı sapını elinizle ezin.
  5. Haşlanan pazıları süzün ve soğuk suya tutun, iyice sıkın.
  6. Bir kayık tabağa alın.
  7. Yoğurda sarımsakları ince rendeleyin ve tuzu ekleyin.
  8. Yoğurt karışımını pazının üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  9. Zeytinyağını ekleyip servis yapın.

İpuçları

  • Yoğurt ve sarımsak karışımını önceden hazırlayarak lezzetin oturmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pazıları haşlarken fazla bekletmemeye dikkat edin, yoksa yumuşar.

Yorumlar

  1. Havuclu yoğurt yada ıspanaklı semizotlu denemiştim ama hiç pazı aklıma gelmemişti en kısa zamanda denicem harika oldu bu pazıyı cokda severim

    YanıtlaSil
  2. BENCEDE DENEYİN ÇOK GÜZEL OLUYOR YORUMUNUZ İÇİN TŞKKÜR EDERİM SAYĞILAR

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar