FIRIN POŞETİNDE LEVREK BUĞULAMA


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE BU GÜN LEVREK BUĞLAMA TARİFİNİ YAZACAĞIM DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM KİŞİ BAŞINA 1 LEVREK ALDIM BİZ 4 KİŞİYİZ SİZ KENDİ SAYINIZA GÖRE YAPIN
MALZEMELER
4 Tane levrek
2 Tane fırın poşeti
4 Tane orta boy patates
2 Tane kuru soğam
4 Tane çarliston biber
15 Tane cini sarımsak
4 Tane orta boy domates (ceri domates daha yakışıyor)
1 Çorba kaşığı tere yağı
1 Limon
Maydanoz
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Levrekler temizleyip yıkayalım tuzlayalım kara biberde serpelim karnının içine ayıkladığımız sarımsaklardan koyalım fırın poşetine yerleştirelim ben 2 taneyi bir poşete koyuyorum soğanları halka halka doğrayıp balıkların karnına koyalım domatesleri ikiye bölüp yanına koyalım patatesleri soyup kızartmalıkdan biraz kalın doğrayalım yıkayıp onlarıda koyalım çarliston biberde koyalım birazda maydanoz koyalım üzerine tuz serpelim limonuda halka halka doğrayıp onuda ilave edelim üzerlerine tere yağınıda sürelim parça parçada koyabiliriz . Sonra poşetin ağzını kendi teli ile sıkıca bağlayalım poşetin üzerini kürdanla bir kaç yerinden delelim 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim 40, 45 dk siz kendi fırınınıza göre ayarlayın
afiyet olsunnn
BENDE YAPTIM TADINA DOYAMADIK HAMSİNİDE DENEYECEGİM ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilafiyet olsun bencede deneyin değişik bir lezzet yorumunuz için tşkkürler
YanıtlaSilBen KARADENİZLİYİM her yaz giderim bloğunu çok beğendim devamını beklerim...
YanıtlaSilhemşehrim çok teşekkür ederim yorumuna ve beğendiğine sevgiler
YanıtlaSilİlk fırsatta deneyeceğim.elinize sağlık
YanıtlaSilBENCEDE DENEYİN MÜKEMMEL OLUYOR SAYGILAR
YanıtlaSilbiz de bu akşam deneyeceğiz
YanıtlaSiladımı yazmayı unutmuşum ben İsmail H. Ataç
YanıtlaSilteşekür ederim ismail bey afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSil