ıISPANAKLI BÖREK

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek

Malzemeler

  • 1 Kg kuzu ıspanak
  • 4 Adet yufka
  • 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 Adet kuru soğan
  • 3 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 Su bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için çörek otu

Yapılışı

  1. Ispanakları iyice yıkayıp süzün.
  2. Soğanı ince ince doğrayın ve derin bir tencereye koyun, biraz yağ ile kavurun.
  3. Ispanakların sapını ayırın, yapraklarını doğrayıp kavurun.
  4. Tuz, kırmızı biber ve kara biber ekleyin.
  5. Tepsiyi yağlayın.
  6. Bir kaba yoğurdu alın ve çırpın.
  7. Yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın ve çırpın.
  8. Bir bardak su ve yağı ekleyip karıştırın.
  9. Yufkadan bir tane alıp düz bir zemine serin.
  10. Yufkaya yoğurtlu karışımdan sürün, ıspanaklı harçtan koyup rulo yapın.
  11. Her yaptığınız yufkayı diğerinin etrafına sararak yuvarlak hale getirin.
  12. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin.
  13. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

İpuçları

  • İsterseniz ıspanaklı harca peynir de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar