PAÇA ÇORBASI

Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası

Malzemeler

  • 4 Tane kuzu veya keçi paça (temizlenmiş)
  • 1 Tane bütün soğan
  • 5 Su bardağı su
  • Terbiyesi için:
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Çorba kaşığı buğday unu
  • 2 Yumurta
  • 1 Limonun suyu
  • Sosu için:
  • 3-4 Diş sarımsak
  • 5 Kaşık sirke
  • İsteğe göre pul biber

Yapılışı

  1. Paçaların kıllarını temizleyin ve ateşte dağlayarak kılların kalmamasını sağlayın.
  2. Paçaları yıkayın, düdüklü tencereye suyu, paçayı ve bütün soğanı ekleyin. 1.5 - 2 saat kadar pişirin.
  3. Bu arada tereyağını eritin ve unu biraz kavurun. Kavrulan unu soğuk suyla açın.
  4. Başka bir kapta yumurtayı iyice çırpın, limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  5. Paçayı kemiklerinden ayırın ve kemikleri atın. Hazırladığınız terbiyeyi paçaya ekleyin ve karıştırarak aynı yöne karıştırın ki kesilmesin.
  6. Servis yaparken rendelediğiniz sarımsakları sirkeyle karıştırıp üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. İsteğe göre kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.

İpuçları

  • Paçayı pişirirken suyun miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Terbiyeyi eklerken karıştırmayı unutmayın, aksi takdirde kesilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar