Ana içeriğe atla
PATATESLİ BÖREK
Patatesli Yufka Böreği
 
 
Malzemeler
  - 4 Adet yufka
- 1 Kg patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 İri soğan
- 1 Kaşık tereyağı
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Tuz
- 2 Yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 Kahve fincanı sıvı yağ
- 1 Su bardağı yoğurt
- Çörek otu (susam da olur)
Yapılışı
  - Patatesleri haşlayın, soyup çatal yardımıyla ezin.
- Bir tavaya tereyağını koyup eritin, soğanı doğrayıp kavurun.
- Patatesi ilave edin, maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.
- Pul biber, kara biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Derin bir kaba yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın.
- Yoğurdu ve yağı ilave edin, bir su bardağı su ekleyip çırpın.
- Yufkanın birini düz bir zemine serin, ikiye bölün.
- Yoğurtlu karışımdan yufkaya sürün, patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Yağladığınız tepsiye yerleştirin, bitinceye kadar devam edin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün, çörek otu gezdirin.
- 170 derecede 20 dakika pişirin. (Fırınınıza göre ayarlayın.)
İpuçları
  - Bu işlemi üst üste de tepsi böreği yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
mükemmel olmuş elinize sağlık oğlum bayıldı böreğe
YanıtlaSilafiyet olsun oglunuza yorumunuz için tşkl
YanıtlaSil