SÜTLÜ PAZI SARMASI

Pazı Dolması Tarifi

Pazı Dolması Pazı Dolması

Malzemeler

  1. 1 Bağ pazı
  2. 2 Su bardağı buğday unu
  3. 1 Çay bardağı gısırlık bulgur
  4. 1 Tatlı kaşığı nane
  5. 1 Çay kaşığı kırmızı biber
  6. Tuz

Üzeri İçin

  1. 1 Çorba kaşığı tereyağı
  2. 1 Su bardağı süt
  3. Bir cimdik tuz

Yapılışı

  1. Pazıyı seçip yıkayın, saplarını koparın ve ayrı ayrı haşlayın.
  2. Haşladığınız pazının saplarını tencerenin dibine serin.
  3. Derin bir kaba unu koyun, bulguru yıkayın ve una ilave edin.
  4. Nane, kırmızı biber ve tuzu ekleyin, suyla yoğurarak kıvamlı bir hamur yapın.
  5. Pazı yaprağını alın, içine harçtan koyun, üst tarafı kapatın ve yanlarını sarın.
  6. Bu işlemi bitinceye kadar devam edin.
  7. Üzerine çıkacak kadar su koyup pişirin, piştikten sonra süzün.
  8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, sütü ve tuzu ekleyin, dolmaya ilave edin ve kaynamasını bekleyin.
  9. Kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz daha pişirin.

İpuçları

  • Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Arkadaşımda yemiştim bu sarmayı değişik bir tat güzel oluyor görüntüsüde güzel elinize sağlık melek

    YanıtlaSil
  2. melek hanım denemenizi isterim güzel oluyor yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil
  3. Bugün yapacağım kısmetse harika bir lezzet

    YanıtlaSil
  4. Annem yapardı çok güzel oluyor mutlaka yapın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar