KURU YUFKA BÖREĞİ

Yufka Böreği Tarifi

KURU YUFKA BÖREĞİ

Malzemeler

  1. 5 Tane kuru yufka (normal yufkadan da yapılabilir)
  2. 1,5 Su bardağı süt
  3. 2 Yumurta
  4. 1 Su bardağı peynir
  5. Biraz maydanoz

Yapılışı

  1. Yumurtaları çırpın, süte ilave edin.
  2. Yufkaların üçünü sütlü karışımda ıslatın.
  3. Tepsiyi yağlayın, ıslatılmış yufkaları dizin.
  4. Peynir ve doğranmış maydanozu karıştırarak yufkaların üzerine serpin.
  5. Diğer yufkaları da ıslatıp tepsiye dizin.
  6. Geri kalan süt karışımını yufkanın üzerine dökün.
  7. 170 derecede pişirin.

İpuçları

  • Kuru yufka böreğinin içine ceviz, kıyma veya kavrulmuş soğan ekleyebilirsiniz.
  • Bu tarif Karadeniz usulüdür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar