HAMSİ GAYGANASI

Hamsi Tavası Tarifi

Hamsi Tavası Hamsi Tavası

Malzemeler

  • Yarım kg hamsi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet pazı
  • 4 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı buğday unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Hamsileri ayıklayın, kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
  2. Tuzlayın.
  3. Pazının saplarını ayırın, yıkayın ve yaprağını ince ince doğrayın.
  4. Maydanozu ve soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
  5. Hamsiyi de ince ince doğrayın.
  6. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  7. Teflon tavayı ateşe koyun ve yağı ekleyin.
  8. Yağ kızınca, harçtan bir kaşık alıp kızgın yağa koyun.
  9. İşlemi bitinceye kadar devam edin.
  10. Sıcak servis yapın.

İpuçları

  • Sabah kahvaltısında da tüketilebilir.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. gayganayı duymuştum geçende karadenizli arkadaşımda yedim değişik ve güzel bende deniyeceğim elinize sağlık edirneli huriye

    YanıtlaSil
  2. bencede deneyin güzel oluyordeğişik tatlara açık olunmalıafiyet olsun yorumunuz için tşkkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar