GALDİRİK KIZARTMASI

Galdirik (Ispıt) Kızartması

GALDİRİK KIZARTMASI

Malzemeler

  1. 1 Kg galdirik (ıspıt)
  2. 2 Yumurta
  3. Kızarmak için biraz sıvı yağ
  4. Tuz

Yapılışı

  1. Galdirikleri temizleyin, yıkayın ve doğrayın.
  2. Ateşe derin bir tencereye su koyup kaynatın, tuzu ekleyin.
  3. Kaynayan suda galdirikleri haşlayın, süzün ve iyice sıkın.
  4. Teflon tavaya yağı koyun ve galdirikleri ekleyip yayılmasını sağlayın.
  5. Kızardığında kapağı yoksa servis tabağıyla çevirin, diğer yanına yağı ekleyin.
  6. Yumurtaları çırpıp kızaran galdiriklerin üzerine yayın, kapağını kapatıp bir iki dakika daha kızartın.
  7. Not: Mısır unu katarak da kızartabilirsiniz, yumurta koymadan da kızartabilirsiniz.

İpuçları

  • Galdirikleri iyice sıkmak, fazla suyun gitmesini sağlar.
  • Kızartma sırasında yağın sıcak olduğundan emin olun.

Yorumlar

  1. bende yaptım çok güzel oluyor eline sağlık çiğdem

    YanıtlaSil
  2. çiğdem kardeşim yorumların için teşekkür ederim begendine sevindim umarım başka yemeklerimi hamur işimide denersin sevgiler

    YanıtlaSil
  3. karadenızlı olmana bayıldım :) galdirik, pancar yemekleri , tursu kızartmaları, mısır ekmegı allahımmmm :)
    ben giörele'liyim çanakçı-ege köylü. istanbulda olsan mutlaka gorusmek ısterim !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar