GALDİRİK KIZARTMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULAR BAZI YERLERDE GALDİRİK BAZI YERLERDEDE ISPIT DİYE GEÇİYOR BELKİ BAŞKA İSİMLERİDE VARDIR VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM
MALZEMELER
1 Kg galdirik(ıspıt)
2 Yumurta
Kızarmak için biraz sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Galdirikleri temizleyelim yıkayalım doğrayalım ateşe derin bir tencereye su koyup kaynatalım tuzunuda atalım kaynamakta olan suda galdirikleri haşlayalım süzelim iyice sıkalım teflon tavaya yağı koyalım galdirikleri koyup iyice yayalım elimizle kızarınca kapağı yoksa servis tabağıyla çevirelim diğer yanada yağı koyalım sonra yumurtaları çırpıp kızaran galdiriklerin üzerine yayalım kapağınıda kapatıp bir iki dakika daha kızarsın NOT mısırunu katarak da kızartabilirsiniz yumurta koymadanda kızarta bilirsiniz
afiyet olsunnn
bende yaptım çok güzel oluyor eline sağlık çiğdem
YanıtlaSilçiğdem kardeşim yorumların için teşekkür ederim begendine sevindim umarım başka yemeklerimi hamur işimide denersin sevgiler
YanıtlaSilkaradenızlı olmana bayıldım :) galdirik, pancar yemekleri , tursu kızartmaları, mısır ekmegı allahımmmm :)
YanıtlaSilben giörele'liyim çanakçı-ege köylü. istanbulda olsan mutlaka gorusmek ısterim !