11 Mart 2010 Perşembe

FIRINDA LEVREK



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BİZ AİLECEK BALIĞI ÇOK SEVİYORUZ UMARIM SİZLERDE SEVİYORSUNUZDUR ÇÜNKÜ ÇOK YARARLI BİRBESİN ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR İÇİN MANGALI FAYDALI KANSIZLIĞI ÖNLEDİĞİNİ BİLİYORUM KIŞ MEVSİMİNDE BOLCA BULUNUYOR HER TÜR BALIK FAYDALARINI SAYMAKLA BİTMEZ..

MALZEMELERİ

Ben 3 kişilik yaptımsiz kendinize göre yapın
1 Kg levrek aşagı yukarı 6 tane geliyor
1 Baş sarımsak
Tane karabiber(yoksa karabiber)
Maydanoz
Defne yaprağı (varsa iyi oluyor yoksada farketmez)
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı mısır unu
Tuz


YAPILIŞI

Levrekler iyice yıkanıp süzelim tuzlayalım fırın tepsisini yağlayalım balıkları mısır ununa bulayıp dizelim sarımsaklarıda soyalım her balığın içine ücer dörder koyalım defne yaprağını tane karabiberi yoksa toz kara biberi koyalım sonra maydanozu sapıyla koyalım bir nevi balık dolması gibi üzerine tere yağını bir bir pıçak yardımıyla sürelim 170 derece fırında yarım saat pişirelim NOT balığın kokusunu içine koydugumuz malzeme alır koku dışarı yayılmaz aksine hoş koku yayar .Bol yeşillikle servis yapalım limon sevenler limon sıkabilir
afiyet olsuuuunnnn

10 Mart 2010 Çarşamba

KURU YUFKA BÖREĞİ




MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER


5 Tane kuru yufka (normal yufkadanda yapılabilinir)
1,5 Su bardağı süt
2 Yumurta
1 Su bardagı peynir
Biraz maydanoz


YAPILIŞI

Yumurtaları çırpalım süte ilave edelim yufkaların üçünü sütlü karışımda ıslatalım tepsiyi yağlayalım ıslatmış olduğumuz yufkaları dizelim bu arada peynire maydanozları ince ince doğrayıp karıştıralım yufkaların üzerine serpelim diğer yufkalarıda ıslatıp tepsiye dizelim geri kalan süt karışımı yufkanın üzerine koyalım 170 derecede pişirelim NOT kuru yufka böreğinin içine ceviz, kıyma,kavrulmuş soğan kısacası ne isterseniz koyabilirsiniz bu börek karadeniz usülüdür
afiyet olsunnn

PEYNİRLİ OMLET


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

5 KİŞİLİK

5 Yumurta
1 Çay bardağı peynir(lor peyniri, çökelek de oluyor)
1 Çorba kaşığı tereyağı
İstege göre kara biber kırmızı biber

YAPILIŞI

Tavaya tereyağını koyalım yağ erirken yumurtaları derin bir kaba kıralım peyniride ilave edelim iyice çırpalım kızmakta olan tereyağıma ilave edelim yavaş yavaş karıştırarak pişirelim
afiyet olsunnn

TURŞU KIZARTMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Tabak fasülye turşusu
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Çay bardağı sıvı yağ


YAPILIŞI

Turşu tuzluysa iyice yıkayalım sıkıalım mısır ununu fasülye turşusuna katalım iyice karıştıralım yağın yarısını teflon tavaya koyalım yağ kızsın turşu karışımını tavaya yayalım elimizle iyice bastıralım kısık ateşte kızartalım kapağı yoksa bir servis tabağı kapak görevi yapıyor turşuyu cevirirken geriye kalan yağı tavaya boşaltalım diger tarafınıda kızartalım
afiyet olsunnn

İKİ RENKLİ KAKAOLU KEK



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağısüt
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
1,5 Çorba kaşığı kakao
2,5 Su bardağı buyday unu

YAPILIŞI

Yumurtayı iyice çırpalım şekeride ekleyelim kabarana kadar çırpalım sırayla yağı, sütü,unu,vanilyayı,kabartma tozunu sırayla ilave edelim hem karıştıralım bu arada fırını 170 dereceye ayarlayalım kek kalıbınıda yağlayalım malzemeden 3 ,4 kaşık ayrı bir kaba alalım kakaoyu iyice karıştıralım bir kenarda dursun kek harcının yarısını kek kalıbına koyalım bir kenara ayırdığımız kakaolu harcı da koyalım çatal yardımıyla karıştıralım diğer kalan harcıda koyalım fırına sürelim 40 dakika pişirelim NOT pişip pişmediğini kürdan batırarak anlaya bilirsiniz siz kendi fırınınıza göre ayarlayın
afiyet olsunnn

8 Mart 2010 Pazartesi

KARDEŞİMİN ÇAY SAATİ






MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM GEÇEN GÜN KIZ KARDEŞİME GİTTİM ÇAYIN YANINA TAM KARA DENİZ USÜLÜ ÇAY SAATİ HAZIRLAMIŞ BENDE SİZLERLE PAYLAŞAYIM DEDİM CANIM KARDEŞİM ELİNE EMEGİNE SAĞLIK

FIRINDA PALAMUT KIZARTMASI


MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM


MALZEMELER

4 Tane palamut
1 Çay bardağı mısır unu
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı kara biber
Limon
Tuz


YAPILIŞI

Palamutları iyice yıkayalım doğranmiş alınıyor genelde yıkadıktan sonra süzelim kara biberi tuzu ekleyip karıştıralım bu arada fırını 170 dereceye ayarlayalım fırın tepsisine iki kaşık yağı koyalım mısır ununu düz bir tabağa koyalım palamutları una bulayıp tepsiye dizelim yarım saat kadar pişirelim NOT herkez kendi fırınına göre ayarlasın servis yaparken bol limon sıkın yeşilliklerle servis yapın
afiyet olsun

SARIMSAKLI PAZI BORANİ



MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM

MALZEMELER

1 Bağ pazı
1 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
Tuz

YAPILIŞI

Bir tencereye suyu koyalım ateşte kaynasın bu arada pazıları seçip yıkayalım sonrada doğrayalım kaynayan suda haşlayalım haşlandığını pazı sapını elinizle ezerseniz o zaman anlarsınız haşlanyınca süzelim soğuksuya tutalım iyice sıkalım bir kayık tabağa alalım yoğurda sarımsakları ince rendeyle rendeleyelim tuzunuda ilave edelim pazının üzerine boşaltıp iyice karıştıralım yağınıda koyup servis yapalım
afiyet olsunnn