AYVA REÇELİ
Ayva Reçeli Tarifi
Malzemeler
- 2 Kg ayva
- 2 Kg toz şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı
- Ayvaların kabuklarını soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın. Ben minik minik doğradım.
- Ayvanın çekirdeklerini de içine koyun.
- Tencereye şekeri ilave edip karıştırın ve bir gece dinlendirin. Şeker eriyecek.
- Karışımı bir kez daha karıştırıp orta ateşte kaynatın.
- Kaynayınca altını kısın ve kıvamını kendinize göre ayarlayın. Kimi koyu, kimi sulu seviyor; ben koyu seviyorum.
- Alacağına yakın limon suyunu ilave edin. Ben reçelde hiç su kullanmıyorum.
Not:
Ayvanın çekirdeklerini koymamızın sebebi renk vermesidir. Ayva reçeline çok hoş renk veriyor.
Afiyet olsun!
bayılırım buna reçelsiz kahvaltı düşünemiyorum zaten ellerine sağlık canım
YanıtlaSilevet kahvaltının vaz geçilmezlerinden dir reçeller yorumununuz için tşekküe ederim sevgiler
YanıtlaSilayva reçeline bayılırım ama yapmayı hiç denemedim, bir gün inşallah:))
YanıtlaSilinşallah kış kahvaltılıklarının vaz gecilmezlerinden yine beklerim sevgiler
YanıtlaSil