MANTARLI ISLAMA (BANDUMA)

Mantarlı Islama (Bandırma)

MANTARLI  ISLAMA (BANDUMA)

Malzemeler

  1. 1 Kg pişmiş yufka
  2. 1 Kg kurtkulak mantar
  3. 1 kuru soğan
  4. 200 g tereyağı (veya margarin)
  5. Karabiber
  6. Tuz

Yapılışı

  1. Mantarları yıkayıp didin, derin bir tencereye koyun.
  2. Üzerine 2.5 litre su ekleyin ve soğanı bütün olarak atın.
  3. Biraz karabiber ekleyin, tuzu pişmeye yakın ekleyin.
  4. Bu arada yufkaları düz zemine serin, ortadan ikiye kesin.
  5. Yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayın ve 7-8 cm uzunluğunda kesin.
  6. Tereyağını eritip kızartın.
  7. Mantarları bir kevgirle bir kaba alın, soğanı ayırın.
  8. Mantarların suyu kısık ateşte kaynasın, eritilmiş yağdan 2-3 kaşık ekleyin.
  9. Ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşte koyun, biraz sıvı yağ gezdirin.
  10. Yufkaları birer birer kaynayan mantarlı suya bandırıp tepsiye dizin.
  11. Üzerine kuru yufkadan bir tane alıp tereyağına batırın ve tepsideki yufkaların üzerini yağlayın.
  12. Bu işlemi yufkayı yarılayıncaya kadar devam edin.
  13. Mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serin.
  14. Tekrar yufkaları ıslatıp yağlayarak devam edin.
  15. Geriye kalan mantarları da koyup son sıradaki yufkaları dizin ve üzerini yağlayın.

İpuçları

  • Ayran ile servis yapabilirsiniz.
  • Mantar yoksa tavuk eti ile de yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. mmm harikasın canım
    ellerine sağlık
    :))

    YanıtlaSil
  2. sizlerde öylesiniz çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Degisik bir tarif hic duymamistim..Elinize saglik..

    YanıtlaSil
  4. evet değişik bir tarif ama çok lezzetli oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. enteresan bir mantar ve enteresan bir tarif,ellerine sağlık,deneme şansım olsa denerdim ama mantarı bulamayız ki..

    YanıtlaSil
  6. Asiye hanım merhabalar, ben geldim, tanıştığımıza çok sevindim, şu an mutfağınızda geziyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Çok farklı bir tarif, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Bu arada bloguna bayıldım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. herkese çok teşekkür ederim benim için kıymetli yorumlarınza anne eli bu bandırma tavuk etiylede oluyor aynı işlemi yaparak yapabilirsiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  9. İlk defa rastladığım bir yemek.Mantarı daha fazla tüketebilmek için güzel bir alternatif.
    Ellerinize sağlık mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederim yorumunuz için sizlerede mutlu haftalar sevgiler

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık güzel görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  12. pideyle et yaparlar bizim buralarda
    yemedim daha önce merak ettim
    mantar oluncada eminim güzel olmuştur

    YanıtlaSil
  13. bunun adı ıslama yada bandırma kastamonu yöresinde yapılıyor oradan öğrendim başka yerlerde yapılıp yapılmadığını bilmiyorum yorumunuz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Harila görûnûyor

    YanıtlaSil
  15. 4D44B65779Elena52B64F052C29 Aralık 2024 14:26

    0E34F0F42D
    düşmeyen takipçi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar