AYVA REÇELİ

Ayva Reçeli Tarifi

Malzemeler

  • 2 Kg ayva
  • 2 Kg toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

  1. Ayvaların kabuklarını soyun ve istediğiniz şekilde doğrayın. Ben minik minik doğradım.
  2. Ayvanın çekirdeklerini de içine koyun.
  3. Tencereye şekeri ilave edip karıştırın ve bir gece dinlendirin. Şeker eriyecek.
  4. Karışımı bir kez daha karıştırıp orta ateşte kaynatın.
  5. Kaynayınca altını kısın ve kıvamını kendinize göre ayarlayın. Kimi koyu, kimi sulu seviyor; ben koyu seviyorum.
  6. Alacağına yakın limon suyunu ilave edin. Ben reçelde hiç su kullanmıyorum.

Not:

Ayvanın çekirdeklerini koymamızın sebebi renk vermesidir. Ayva reçeline çok hoş renk veriyor.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. bayılırım buna reçelsiz kahvaltı düşünemiyorum zaten ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. evet kahvaltının vaz geçilmezlerinden dir reçeller yorumununuz için tşekküe ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ayva reçeline bayılırım ama yapmayı hiç denemedim, bir gün inşallah:))

    YanıtlaSil
  4. inşallah kış kahvaltılıklarının vaz gecilmezlerinden yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar