KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ
Patlıcan Yemeği Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım, bugün size patlıcan yemeği tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcanı (normal patlıcan da olur)
- 2-3 adet sivri biber
- 25 gr kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (süslemek için)
Yapılışı
- Patlıcanları közleyin. Eğer imkan yoksa fırında da pişirebilirsiniz. Patlıcanlar piştikten sonra poşete koyarak kabuklarının yumuşamasını bekleyin.
- Bu arada tavaya yağı koyun, soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin. Biberleri de doğrayıp ilave edin ve kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri soyup ince ince doğrayarak ekleyin.
- Tuz, karabiber ve biraz maydanoz ekleyin.
- Patlıcanları soyup doğrayın ve tencereye koyun. Kavurduğunuz harcı üzerine ilave edin.
- Bir bardak sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Az pişirin, çünkü malzeme zaten pişmiş durumda.
- Üzerine maydanoz koyarak servis edin.
İpuçları
- Acılı sevenler pul biber veya acı biber ekleyebilir.
Afiyet olsun!
BAYILIRIM PATLICAN YEMEĞİNE HANGİSİ OLURSA OLSUN YETERKİ PİŞMİŞ OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEK ŞİMDİ
YanıtlaSilteşekkür ederim o nazik yorumunuza keşke isminizle size teşekkür edebilseydim sevgiler
YanıtlaSilfarklı bır yemek olmuş köz patlıcanın yemegını hiç yapmadım ellerınıze sağlık
YanıtlaSilyorununuz için teşekkürler evet farklı oluyor çokdagüzel oluyor sevgiler
YanıtlaSil