ETLİ BARBUNYALI KARA LAHANA
Karalahana Yemeği
Malzemeler
- 1 bağ karalahana
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 fincan mısır yarması (yoksa mısır unu)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet pırasanın yaprak kısmı
- 1 kaşık salça
- Kırmızı biber
- Tuz
Yapılış
- Lahanaları seçip iyice yıkayın, ince ince doğrayıp haşlayın.
- Tereyağını eritip eti kavurun.
- Et pişince pırasanın yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın ve kavurun.
- Salçayı ve kırmızı biberi ekleyin.
- 4 su bardağı sıcak su koyup lahanayı ve barbunyayı ekleyin.
- Kaynarken mısır yarmasını ekleyin ve tuzu ilave edin.
- Karıştırarak kısık ateşte iyice pişirin.
Not:
Acılı turşuyla servis yapılması tercih edilir.
Afiyet olsun!
Ellerine sağlık arkadaşım.Beğenmek ne kelime bayılırım.Yakında olsan hemen yemeye gelirdim.Bizim evde kimse yemediği için pişeremiyorum.Ama anneciğim yapınca benim payımı mutlaka ayırır.En içten sevgilerimle...
YanıtlaSilah sende benim gibisin ben alıştırdım evdekileri tabiki beklerim yorumun için tşkl
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hiç denemedim ama tadını tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilsevgiler.
teşekkür ederim yeşim bence deneyin güzel bir tat sevgiler
YanıtlaSiloff bunası bişi böle bayıdım...annem karadenizli harika yapar sizinde enfes görunuyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim eminim güzel yapar çünkü karadenizli karalahanaya bayılır sevgiler
YanıtlaSilmısır yerine bugday olurmu acaba?
YanıtlaSil