ETLİ BARBUNYALI KARA LAHANA

Karalahana Yemeği

ETLİ BARBUNYALI KARA LAHANA

Malzemeler

  1. 1 bağ karalahana
  2. 250 gr kuşbaşı et
  3. 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  4. 1 fincan mısır yarması (yoksa mısır unu)
  5. 1 çorba kaşığı tereyağı
  6. 1 adet pırasanın yaprak kısmı
  7. 1 kaşık salça
  8. Kırmızı biber
  9. Tuz

Yapılış

  1. Lahanaları seçip iyice yıkayın, ince ince doğrayıp haşlayın.
  2. Tereyağını eritip eti kavurun.
  3. Et pişince pırasanın yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın ve kavurun.
  4. Salçayı ve kırmızı biberi ekleyin.
  5. 4 su bardağı sıcak su koyup lahanayı ve barbunyayı ekleyin.
  6. Kaynarken mısır yarmasını ekleyin ve tuzu ilave edin.
  7. Karıştırarak kısık ateşte iyice pişirin.

Not:

Acılı turşuyla servis yapılması tercih edilir.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık arkadaşım.Beğenmek ne kelime bayılırım.Yakında olsan hemen yemeye gelirdim.Bizim evde kimse yemediği için pişeremiyorum.Ama anneciğim yapınca benim payımı mutlaka ayırır.En içten sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ah sende benim gibisin ben alıştırdım evdekileri tabiki beklerim yorumun için tşkl

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım hiç denemedim ama tadını tahmin edebiliyorum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim yeşim bence deneyin güzel bir tat sevgiler

    YanıtlaSil
  5. off bunası bişi böle bayıdım...annem karadenizli harika yapar sizinde enfes görunuyor

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim eminim güzel yapar çünkü karadenizli karalahanaya bayılır sevgiler

    YanıtlaSil
  7. mısır yerine bugday olurmu acaba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar