ETLİ BARBUNYALI KARA LAHANA
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YİNE KARADENİZ YÖRESİNE AİT
KARALAHANA YEMEĞİ YAPACAĞIM UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
1.Bağ karalahana
250 .gr kuşbaşı et
1 Su bardağı haşlanmış barbunya
1Fincan mısır yarması (yoksa mısır unu)
1 Çorba kaşığı tere yağı
1 Adet pırasanın yaprak kısmı
1Kaşık salça
Kırmızı biber
TuzYAPILIŞI
Lahanaları seçip iyice yıkayalım ince ince doğrayıp haşlayalım bu arada tere yağını eritip eti kavuralım et pişince pırasanın yapraklarınıda yıkayıp ince ince dograyıp kavuralım salçayı kırmızı biberi ekleyelim sonra 4 su bardağı sıcak su koyup lahanayı,barbunyayı ekleyelim kaynarken de mısır yarmasını ekleyelim tuzuda ilave edelim karıştıralım kısık ateşde iyice pişirelim NOT:Acılı turşuyla servis yapılması tercih edilir
afiyet olsunnn
Ellerine sağlık arkadaşım.Beğenmek ne kelime bayılırım.Yakında olsan hemen yemeye gelirdim.Bizim evde kimse yemediği için pişeremiyorum.Ama anneciğim yapınca benim payımı mutlaka ayırır.En içten sevgilerimle...
YanıtlaSilah sende benim gibisin ben alıştırdım evdekileri tabiki beklerim yorumun için tşkl
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hiç denemedim ama tadını tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilsevgiler.
teşekkür ederim yeşim bence deneyin güzel bir tat sevgiler
YanıtlaSiloff bunası bişi böle bayıdım...annem karadenizli harika yapar sizinde enfes görunuyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim eminim güzel yapar çünkü karadenizli karalahanaya bayılır sevgiler
YanıtlaSilmısır yerine bugday olurmu acaba?
YanıtlaSil