FINDIKLI UN HELVASI
Un Helvası Tarifi
Malzemeler
- 12,5 Gram tereyağı
- 2,5 Su bardağı un
- 2 Su bardağı toz şeker
- 2,5 Su bardağı su
- 1 Su bardağından az dövülmüş fındık
Yapılışı
- Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin.
- Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun.
- Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Son 15 dakikada fındık içini ekleyin.
- Şeker ve su kaynayınca, 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
- Servis ya da borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz ya da isteğe göre şekil verebilirsiniz.
İpuçları
- Unun kavrulma süresi, helvanın rengini etkiler.
- Fındık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
hımmm.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler sevgiler
YanıtlaSilçok severim un helvasını, eline sağlık.
YanıtlaSilÇok severim, eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.Saygılar..
YanıtlaSilHoş geldiniz yorumlarınız için teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Asiye Hanımcım,çok sevdiğim bir helvadır..
YanıtlaSilhoş geldiniz teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim bir dilim aldım
YanıtlaSilafiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilBayilirim un helvasinada irmik ede hic farketmez gonder bir tabak kaldioysa diyecem ama bitmistir coktan:)) elinize saglik..
YanıtlaSilbunu da not aldım.siz hep güzel ve zararlı :) tarifler veriyosunuz, anlaşıldı.:)
YanıtlaSilmerhaba hoş geldiniz evet bitti ama yine yaparım buyurun deeptone her güzel şeylerin bir çoğu zararlıdır ne yapalım sevgiler
YanıtlaSil