FINDIKLI UN HELVASI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZLERE BU GÜN UN HELVASININ TARİFİNİ VERECEĞİM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİLER
MALZEMELER
12,5 Gram tereyağı
2,5 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı su
1 Su bardağından az dövülmüş fındık
YAPILIŞI
Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın son 15 dakikada fındık içini ekleyin
Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın
Servis yada borcama tahta kaşık yardımıyla düzleştirip kesebilirsiniz yada isteğe göre şekil verebilirsiniz
afiyet olsun
hımmm.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler sevgiler
YanıtlaSilçok severim un helvasını, eline sağlık.
YanıtlaSilÇok severim, eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.Saygılar..
YanıtlaSilHoş geldiniz yorumlarınız için teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Asiye Hanımcım,çok sevdiğim bir helvadır..
YanıtlaSilhoş geldiniz teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim bir dilim aldım
YanıtlaSilafiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilBayilirim un helvasinada irmik ede hic farketmez gonder bir tabak kaldioysa diyecem ama bitmistir coktan:)) elinize saglik..
YanıtlaSilbunu da not aldım.siz hep güzel ve zararlı :) tarifler veriyosunuz, anlaşıldı.:)
YanıtlaSilmerhaba hoş geldiniz evet bitti ama yine yaparım buyurun deeptone her güzel şeylerin bir çoğu zararlıdır ne yapalım sevgiler
YanıtlaSil