YÖRESEL TER UN HELVASI
Kastamonu Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı çiğ süt (kaymağı ile)
- 1 çay bardağı buğday unu
- 1 su bardağından az toz şeker
Yapılışı
- Yanmaz bir tavaya sütü koyun.
- Sürekli karıştırarak yavaş yavaş buğday ununu ekleyin.
- Şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Altı kızarana kadar pişirin. Tereyağı tavadan çıkacaktır.
- Kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
İpuçları
- Kıvamı kontrol etmek için pişirme süresini ayarlayın.
- İsterseniz üzerine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
Ismini sevmedim:)) ama degisik bir tatli oldugu belliysede ben hicbirzaman bulupta yapamayacagim benim yerime biraz yermisin?:)) ellerine saglik..
YanıtlaSilter helvanın anlamı hafif demek kolay demek ve yöresel bir tatlı sevgiler
YanıtlaSilSivi krema ile deneyebilirsiniz
YanıtlaSil