YÖRESEL TER UN HELVASI

Kastamonu Tatlısı Tarifi

YÖRESEL TER UN HELVASI

Malzemeler

  1. 2 su bardağı çiğ süt (kaymağı ile)
  2. 1 çay bardağı buğday unu
  3. 1 su bardağından az toz şeker

Yapılışı

  1. Yanmaz bir tavaya sütü koyun.
  2. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş buğday ununu ekleyin.
  3. Şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  4. Altı kızarana kadar pişirin. Tereyağı tavadan çıkacaktır.
  5. Kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İpuçları

  • Kıvamı kontrol etmek için pişirme süresini ayarlayın.
  • İsterseniz üzerine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ismini sevmedim:)) ama degisik bir tatli oldugu belliysede ben hicbirzaman bulupta yapamayacagim benim yerime biraz yermisin?:)) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  2. ter helvanın anlamı hafif demek kolay demek ve yöresel bir tatlı sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sivi krema ile deneyebilirsiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar