FIRINDA SEBZE YATAĞINDA KARIŞIK BALIKLAR
Karıışık Fırında Balık Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım. Uzun zamandır blogumla ilgilenemedim. Umarım telafi edebilirim. Sizlere karışık fırında balık tarifi vereceğim. Bu tarif inanılmaz lezzetli oldu. Kendi evimdeki kişi sayısına göre yaptım, sizler de kendinize göre yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 4 Tane çupra
- 2 Palamut
- Yarım kg hamsi
- 2 Adet orta boy domates
- 1 İri soğan
- 2 Orta boy patates
- 4 Sivri biber
- 1 Tepeli çorba kaşığı tereyağı
- Yarım demet maydanoz
- 1 Avuç dolusu soyulmuş cins sarımsak
- 4-5 Adet defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için folyo kağıdı
Yapılışı
- Soğanları iri iri piyazlık gibi doğrayın.
- Biberleri de iri iri doğrayın.
- Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kızartmalık gibi ama biraz daha kalın doğrayın.
- Domatesleri de iri iri dilimleyip hep beraber tepsiye serpiştirin.
- Soyulmuş sarımsağı ilave edip tuz ve karabiber serpin.
- Yıkanmış ve temizlenmiş balıkları sırayla tepsiye dizin. Çupraları kenara, hamsileri ortaya, palamutları boş yerlere yerleştirin.
- Karabiber serpip defne yapraklarını da koyun.
- Maydanozları bütün koyun.
- Tereyağını üzerine parça parça koyun.
- Üzerini folyoyla kapatıp yarım saat kadar pişirin.
- Sonra folyoyu üzerinden alıp üzeri kızarana kadar pişirin.
- Yanında yeşil roka, tere, kıvırcık ve yeşil soğandan yapılmış salatayla sıcak servis yapın.
İpuçları
- Fırınınızı 200 derecede pişirin.
- Kendi fırınınıza göre pişirme süresini ayarlayın.
balıklar nefis görünüyor canım.ellerie sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilYeni evinizde gule gule oturun..Iyi gunlerde..baliklarda nefis:)
YanıtlaSilAllah razı olsun güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allah olmayanlarada nasip etsin hayırlısıyla sevgiler
YanıtlaSilqué rico pescado, feliz 2013 guapa, bsts
YanıtlaSilYorumlarız için çok teşekkür ederim,llimaverda
YanıtlaSil