Ana içeriğe atla
İÇLİ KÖFTE
İçli Köfte Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg köftelik ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 250 gr 2 kere çekilmiş yağsız kıyma
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım bardak buğday unu
- Tuz
İç Malzemesi
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 2 orta boy soğan
- Karabiber
- Birkaşık acı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
Sos Malzemesi
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 kaşık tereyağı
- Nane ve kırmızı biber
Yapılışı
- Tereyağını geniş tavada eritin, soğanları ince doğrayıp kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığını ekleyin ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabında 10-15 dakika bekletin.
- Bulgur ve irmiği derin bir kapta sıcak suyla ıslatın, 15-20 dakika bekletin.
- Kıymayı, yumurtaları, salçayı, unu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar yapın, parmağınızı ıslatıp bardak şeklini verin.
- İç harçtan koyup kapatın.
- Derin bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya tuz ve zeytinyağı ekleyin.
- Köfteleri birer birer kaynayan suya ekleyin ve hafif karıştırın.
- Pişen köfteleri kevgirle servis tabağına alın.
- Tereyağını eritin, nane ve kırmızı biber ekleyin, pişmiş köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ilave edin.
- Sıcak servis yapın.
İpuçları
- Köfteleri yaparken parmaklarınızı ıslatmayı unutmayın.
- İç harcı soğuyunca daha kolay şekil verilir.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.Saygılar..
YanıtlaSilaa göre biraz zahmetli geliyor ama görüntüde süper canım.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilevet zahmetli ama severek yaptım o yüzden zahmetini düşünmedim yorumlarınıza çok teşekkür ederim her birinize sevgiler
YanıtlaSilElinize saglik, ben hic yapamam herhalde..sevgiler
YanıtlaSildenemeden bilemezsiniz bende öyle diyordum iste yeterki sevgiler
YanıtlaSilTabi ki çok lezzetli ama yapma aşaması bana göre değil sanki. Yapabilenlerin ellerine sağlık. Ama bu saatte hiç iyi olmadı bu. :))
YanıtlaSilevet ilhan bey hayli zahmetli gerçekten bende ilk yaptım ama değdi gerçekdtem yorumunuz için tşkl
YanıtlaSilBayılırımmmm.Kurban Bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım Allah nicelerine kavuştursun inşallah.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilGünaydın arkadaşım,ellerine sağlık içli köfteyi çok severiz...İçli köfte daha çok güneydoğu anadoluya aittir...ancak doğu anadoluda da Malatya iline mahsustur...Malatya bulgur ile yapılan her yemekte bir numaradır...Ben Malatyalı değilim,Erzincanlıyım ama açıklamak istedim...sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim tülin hanım çok değişik içli köfte tarifleri var kimisinin dış kısmında kıyma var kimisinde yok ondan merak ettim benim yapmış olduğum içli köfte nereye ait diye sevgiler
YanıtlaSil