Ana içeriğe atla
PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA
Tavuk Göğsü Sarma Tarifi
İç Malzemeler
- 4 Adet tavuk göğsü
- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Kuru soğan
- 1 Orta boy domates
- 1 Kaşık tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 Kaşık salça
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Üzerini Süslemek İçin Malzemeler
- 1 Kuru soğan
- 1 Baş sarımsak
- 1 Kaşık salça
- 3 Sivri biber
- Maydanoz
- Yarım salçalık kırmızı biber
- Tuz
Yapılışı
- Pilav yapmak için önce tencereye tereyağını koyun, fıstığı hafif kavurun.
- Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kuş üzümünü ekleyin.
- Domatesi rendeleyin, salçayla beraber ekleyip kavurun.
- Pirinçleri ilave edin, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu ekleyin.
- Bir bardak su koyun ve suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyin.
- Suyunu çekince soğumasını bekleyin.
- Göğüs etini yıkayıp ince fileto yapın, düz bir bıçak sapıyla dövün.
- İç malzemeden biraz koyup sarın ve fırın tepsisine dizin.
- Üzerine domates dilimleyin, sivri biberleri uzun uzun doğrayın.
- Kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpin, sarımsakları soyup ekleyin.
- Soğanı ince uzun doğrayıp kenarlarına dizin, maydanoz ekleyin.
- Az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edin, tuzu ekleyin ve tavuk sarmanın üzerinde gezdirin.
- Folyoyla üzerini kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
- Pişmesine yakın folyoyu alın, üzeri kızarsın.
İpuçları
- Sevmediğiniz baharatları koymayabilirsiniz.
- Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilnefis olmuş,ellerine sağlık ..
YanıtlaSilelinize sağlık.. ne güzel bir sayfanız var kutluyorum...
YanıtlaSilyorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilGercekten degisik bir tarif ..ellerinize saglik
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilKarnımızda acıkmıştı
YanıtlaSilafiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilGerçekten çok değişik. Artık klasik tavuk yemeklerinden bıktık. Zaten tavuklar lezzetsiz. Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim ilhan bey evet nerede o köy tavukları sevgiler
YanıtlaSilbende tavuk sarma yaparım ama pirinçlisini hiç denememiştim,ellerine sağlık...
YanıtlaSilbence deneyin teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilyorumlarınız için çok teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilhola Asiye, gracias por tu comenterio, me gusta tu blog, besos:)
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil