PİRİNÇLİ TAVUK GÖĞSÜ SARMA

Tavuk Göğsü Sarma Tarifi

İç Malzemeler

  • 4 Adet tavuk göğsü
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Kuru soğan
  • 1 Orta boy domates
  • 1 Kaşık tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 Kaşık salça
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzerini Süslemek İçin Malzemeler

  • 1 Kuru soğan
  • 1 Baş sarımsak
  • 1 Kaşık salça
  • 3 Sivri biber
  • Maydanoz
  • Yarım salçalık kırmızı biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Pilav yapmak için önce tencereye tereyağını koyun, fıstığı hafif kavurun.
  2. Soğanları ince ince doğrayıp kavurun, kuş üzümünü ekleyin.
  3. Domatesi rendeleyin, salçayla beraber ekleyip kavurun.
  4. Pirinçleri ilave edin, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu ekleyin.
  5. Bir bardak su koyun ve suyunu çekene kadar yarı pişmesini bekleyin.
  6. Suyunu çekince soğumasını bekleyin.
  7. Göğüs etini yıkayıp ince fileto yapın, düz bir bıçak sapıyla dövün.
  8. İç malzemeden biraz koyup sarın ve fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerine domates dilimleyin, sivri biberleri uzun uzun doğrayın.
  10. Kırmızı biberi halka halka doğrayıp serpin, sarımsakları soyup ekleyin.
  11. Soğanı ince uzun doğrayıp kenarlarına dizin, maydanoz ekleyin.
  12. Az yağda salçayı kavurup bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edin, tuzu ekleyin ve tavuk sarmanın üzerinde gezdirin.
  13. Folyoyla üzerini kapatıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
  14. Pişmesine yakın folyoyu alın, üzeri kızarsın.

İpuçları

  • Sevmediğiniz baharatları koymayabilirsiniz.
  • Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş,ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık.. ne güzel bir sayfanız var kutluyorum...

    YanıtlaSil
  5. yorumlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gercekten degisik bir tarif ..ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok değişik. Artık klasik tavuk yemeklerinden bıktık. Zaten tavuklar lezzetsiz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim ilhan bey evet nerede o köy tavukları sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bende tavuk sarma yaparım ama pirinçlisini hiç denememiştim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. bence deneyin teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. yorumlarınız için çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  12. hola Asiye, gracias por tu comenterio, me gusta tu blog, besos:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar