KÖY ÜSÜLÜ SULU TAVUK

Karadeniz Usulü Tavuk Yemeği

Malzemeler

  1. 1 tane tavuk
  2. 2 kuru soğan
  3. Tuz
  4. Karabiber
  5. Kırmızı biber
  6. 2 diş sarımsak

Yapılışı

  1. Tavuk yıkanır ve tüyleri temizlenir. Derisi isteğe bağlı olarak yüzülür.
  2. Tavuk iyice yıkanıp doğranır. Kemiklerinin parçalanmamasına dikkat edilir.
  3. Bir tencereye konulup biraz kavrulur.
  4. İki diş sarımsak bütün olarak eklenir ve ateş kısılır. 15 dakika pişirilir.
  5. Soğanlar iri iri doğranıp eklenir.
  6. Bir çay kaşığı karabiber, biraz kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırılır.
  7. Soğanlar yenecek kıvama gelene kadar pişirilir.
  8. Sıcak servis yapılır. Yanında pilav ile sunulur.

İpuçları

  • Yemek, hasta olanlar için faydalıdır.
  • Servis sırasında yanında pilav sunulması önerilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar