Ana içeriğe atla
KÖY ÜSÜLÜ SULU TAVUK
Karadeniz Usulü Tavuk Yemeği
Malzemeler
- 1 tane tavuk
- 2 kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
Yapılışı
- Tavuk yıkanır ve tüyleri temizlenir. Derisi isteğe bağlı olarak yüzülür.
- Tavuk iyice yıkanıp doğranır. Kemiklerinin parçalanmamasına dikkat edilir.
- Bir tencereye konulup biraz kavrulur.
- İki diş sarımsak bütün olarak eklenir ve ateş kısılır. 15 dakika pişirilir.
- Soğanlar iri iri doğranıp eklenir.
- Bir çay kaşığı karabiber, biraz kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırılır.
- Soğanlar yenecek kıvama gelene kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır. Yanında pilav ile sunulur.
İpuçları
- Yemek, hasta olanlar için faydalıdır.
- Servis sırasında yanında pilav sunulması önerilir.
nefis ve sağlıklı ,eline sağlık..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLER
YanıtlaSil