KÖY ÜSÜLÜ SULU TAVUK
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM YİNE SİZE KARADENİZ USÜLÜ BİR TAVUK YEMEĞİ NİN TARİFİNİ VERECEĞİM KIŞIN ÖZELLİKLE HASTA OLANLARA YAPILIR BU YEMEK SUYUNU DA RAHATÇA YİYEBİLMEK İÇİN ÇOK FAYDALI UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
1 Tane tavuk
2 Kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
2Diş sarımsak
YAPILIŞI
Tavuk yıkanıp tüyleri hötülenir ben derisini yüzüyorum iyice yıkayıp doğrayalım dikkatlice çünkü kemiklerinin parçalanmasına özen gösterelim bir tencereye koyalım biraz kavuralım iki diş sarımsağı bütün atalım ateşi biraz kısıp 15 dakika pişirelim soğanları iri iri doğrayıp ilave edelim bir çay kaşığı karabiber biraz kırmızı biber tuzunu da ilave edip karıştıralım soğanlar yenecek kıvama gelinceye kadar pişmesini bekleyelim sıcak servis yapalım yanında da pilav
afiyet olsun
nefis ve sağlıklı ,eline sağlık..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLER
YanıtlaSil