SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  1. 1 Litre süt
  2. 1 Çay bardağı dövülmüş fındık içi
  3. 2 Su bardağı toz şeker
  4. 1,5 Su bardağı irmik
  5. 1 Su bardağı hindistan cevizi
  6. 2 Kaşık tereyağı (veya margarin)

Yapılışı

  1. Tencerede yağı eritin ve irmiği biraz kavurun, çok pembeleşmemesine dikkat edin.
  2. Şekeri ilave edin ve ardından sütü ekleyip karıştırın.
  3. Koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
  4. Bu arada hindistan cevizini bir tavada kavurun.
  5. Borcam veya bir tepsinin altına hindistan cevizinin yarısını serpin.
  6. Üzerine irmik tatlısını koyun ve geri kalan hindistan cevizini serpin.
  7. Dövülmüş fındığı da serpin.
  8. En az 2 saat buz dolabında bekletin ve sonra servis yapın.

İpuçları

  • Farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. ÇOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK,KEYİFLİ PAZARLAR...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim sizlerede güzel hafta sonları sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hindistan cevizini kavurarak yapmak güzel olsa gerek. Hiç denemedim ve tatmadım :) Merak da ettim şimdi.. :) İrmik tatlıısı bir çok kişinin olduğu gibi benim de favori tatlımdır :)

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık canım cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  5. Yazın sıcağında soğuk soğuk çok sevdiğim bir tatlıdır..Eline sağlık..Görüntü çok güzel,eminim lezzetide öyledir:)

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar