Ana içeriğe atla
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 1 Litre süt
- 1 Çay bardağı dövülmüş fındık içi
- 2 Su bardağı toz şeker
- 1,5 Su bardağı irmik
- 1 Su bardağı hindistan cevizi
- 2 Kaşık tereyağı (veya margarin)
Yapılışı
- Tencerede yağı eritin ve irmiği biraz kavurun, çok pembeleşmemesine dikkat edin.
- Şekeri ilave edin ve ardından sütü ekleyip karıştırın.
- Koyulaşıp kaynayana kadar pişirin.
- Bu arada hindistan cevizini bir tavada kavurun.
- Borcam veya bir tepsinin altına hindistan cevizinin yarısını serpin.
- Üzerine irmik tatlısını koyun ve geri kalan hindistan cevizini serpin.
- Dövülmüş fındığı da serpin.
- En az 2 saat buz dolabında bekletin ve sonra servis yapın.
İpuçları
- Farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz.
ÇOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK,KEYİFLİ PAZARLAR...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sizlerede güzel hafta sonları sevgiler
YanıtlaSilHindistan cevizini kavurarak yapmak güzel olsa gerek. Hiç denemedim ve tatmadım :) Merak da ettim şimdi.. :) İrmik tatlıısı bir çok kişinin olduğu gibi benim de favori tatlımdır :)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSilYazın sıcağında soğuk soğuk çok sevdiğim bir tatlıdır..Eline sağlık..Görüntü çok güzel,eminim lezzetide öyledir:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı sevgiler
YanıtlaSil