FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK

Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi

Malzemeler

  • 1 Bütün tavuk
  • 1 Baş kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 2 Kaşık yoğurt
  • 2 Kaşık sıvı yağ
  • 2 Kaşık limon suyu
  • 1 Kaşık salça
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı

  1. Tavuk temizlenip yıkanır.
  2. Haşlama suyuna soğanı soyup bütün olarak koyun, tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk çok haşlanmamalıdır ki dağılmasın.
  3. Haşladığınız tavuğu fırın kabına alın.
  4. Sos için yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, salçayı ve şekeri iyice karıştırın.
  5. Bolca tavuğun üzerine her yerine güzelce sürün.
  6. 180 derece fırında 30 dakika kızartın.

İpuçları

  • Fırınınıza göre kızartma süresini ayarlayın.

Yorumlar

  1. bizde tayuk yedikkkk :)) seninkide süper görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. bunu bende deniyeceğim sizin yemeklerinizi takip ediyorum asiye hanım ellerine sağlık ben menekşe

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun herkese teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. MMMM BİR BUDUNU ALDIM CANIMMMM ELLERİNE SAĞLIK:)))

    YanıtlaSil
  6. nar gibi kızarmış afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederim sizlerede afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  8. evde temizlik vardı tüm gün ve yemek yoookk:))bu tavuk benim olsa,nolur olurr:))ellerine sağlık canım..sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. yakın olsa hemen yollardım yanında da pirinç pilavı sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar