Ana içeriğe atla
FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi
Malzemeler
- 1 Bütün tavuk
- 1 Baş kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
Sosu İçin
- 2 Kaşık yoğurt
- 2 Kaşık sıvı yağ
- 2 Kaşık limon suyu
- 1 Kaşık salça
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
- Tavuk temizlenip yıkanır.
- Haşlama suyuna soğanı soyup bütün olarak koyun, tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk çok haşlanmamalıdır ki dağılmasın.
- Haşladığınız tavuğu fırın kabına alın.
- Sos için yoğurdu, sıvı yağı, limon suyunu, salçayı ve şekeri iyice karıştırın.
- Bolca tavuğun üzerine her yerine güzelce sürün.
- 180 derece fırında 30 dakika kızartın.
İpuçları
- Fırınınıza göre kızartma süresini ayarlayın.
bizde tayuk yedikkkk :)) seninkide süper görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilbunu bende deniyeceğim sizin yemeklerinizi takip ediyorum asiye hanım ellerine sağlık ben menekşe
YanıtlaSilafiyet olsun herkese teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilMMMM BİR BUDUNU ALDIM CANIMMMM ELLERİNE SAĞLIK:)))
YanıtlaSilnar gibi kızarmış afiyet olsun.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sizlerede afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilevde temizlik vardı tüm gün ve yemek yoookk:))bu tavuk benim olsa,nolur olurr:))ellerine sağlık canım..sevgiler...
YanıtlaSilyakın olsa hemen yollardım yanında da pirinç pilavı sevgiler
YanıtlaSil