Ana içeriğe atla
FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA
Hamsi Buğlama Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg hamsi
- 1 kuru soğan
- 2 orta boy patates
- 3 orta boy domates (üzerini süslemek için birkaç çeri domates)
- 1 kaşık tereyağı
- 1 limon
- 3 tane sivri biber
- 5-6 adet cini sarımsak
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Acı pul biber (isteğe göre)
Yapılışı
- Hamsilerin kılcıklarını temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
- Patatesleri soyup doğrayın ve yıkayıp fırın tepsisinin dibine yayın.
- Domatesleri soyup doğrayın ve hamsilerin üzerine yerleştirin.
- Sivri biberleri iri iri doğrayıp üzerine serpin.
- Kuru soğanı halka halka doğrayıp ekleyin.
- Sarımsakları soyup üzerine serpin.
- Karabiber, tuz ve maydanozu ekleyin.
- Domateslerle süsleyin.
- En üzerine tereyağını parça parça koyun.
- 180 derecede pişirin.
İpuçları
- İsterseniz acı biber ve salça da ekleyebilirsiniz.
mmmmmmm ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSiloo balıkların kokusu geldi,çok leziz görünüyorlar.
YanıtlaSilafiyet olsun yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilFırında Hamsi sevilmez mi?Ellerine sağlık canım:)Sevgiler...
YanıtlaSilteşekür ederim yorununuza sevgiler
YanıtlaSilZiyaretiniz için çok teşekkür ederim, hepsi burada çok güzel ve gerçekten, bu tarifi bir zevk, paylaşım için teşekkürler, öpüşme, mutlu bir hafta olmalı, blogunuza ziyaret etme fırsatı için çok mutlu oldum.
YanıtlaSilZiyaretiniz için çok teşekkür ederim, hepsi burada çok güzel ve gerçekten, bu tarifi bir zevk, paylaşım için teşekkürler, öpüşme, mutlu bir hafta olmalı, blogunuza ziyaret etme fırsatı için çok mutlu oldum.
YanıtlaSilyorumunuz için çok teşekkür ederimfor comment thank you so much
YanıtlaSil