FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA

Hamsi Buğlama Tarifi

Malzemeler

  • 1 Kg hamsi
  • 1 kuru soğan
  • 2 orta boy patates
  • 3 orta boy domates (üzerini süslemek için birkaç çeri domates)
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 limon
  • 3 tane sivri biber
  • 5-6 adet cini sarımsak
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Acı pul biber (isteğe göre)

Yapılışı

  1. Hamsilerin kılcıklarını temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
  2. Patatesleri soyup doğrayın ve yıkayıp fırın tepsisinin dibine yayın.
  3. Domatesleri soyup doğrayın ve hamsilerin üzerine yerleştirin.
  4. Sivri biberleri iri iri doğrayıp üzerine serpin.
  5. Kuru soğanı halka halka doğrayıp ekleyin.
  6. Sarımsakları soyup üzerine serpin.
  7. Karabiber, tuz ve maydanozu ekleyin.
  8. Domateslerle süsleyin.
  9. En üzerine tereyağını parça parça koyun.
  10. 180 derecede pişirin.

İpuçları

  • İsterseniz acı biber ve salça da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. oo balıkların kokusu geldi,çok leziz görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Fırında Hamsi sevilmez mi?Ellerine sağlık canım:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. teşekür ederim yorununuza sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hepsi burada çok güzel ve gerçekten, bu tarifi bir zevk, paylaşım için teşekkürler, öpüşme, mutlu bir hafta olmalı, blogunuza ziyaret etme fırsatı için çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  6. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, hepsi burada çok güzel ve gerçekten, bu tarifi bir zevk, paylaşım için teşekkürler, öpüşme, mutlu bir hafta olmalı, blogunuza ziyaret etme fırsatı için çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  7. yorumunuz için çok teşekkür ederimfor comment thank you so much

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar