Ana içeriğe atla
MANTARLI ISLAMA (BANDUMA)
Mantarlı Islama (Bandırma)
Malzemeler
- 1 Kg pişmiş yufka
- 1 Kg kurtkulak mantar
- 1 kuru soğan
- 200 g tereyağı (veya margarin)
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Mantarları yıkayıp didin, derin bir tencereye koyun.
- Üzerine 2.5 litre su ekleyin ve soğanı bütün olarak atın.
- Biraz karabiber ekleyin, tuzu pişmeye yakın koyun.
- Yufkaları düz bir zemine serin, ortadan ikiye kesin.
- Yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayın ve 7-8 cm uzunluğunda kesin.
- Tereyağını eritip kızartın.
- Mantarları bir kevgirle bir kaba alın, soğanı ayırın.
- Mantar suyu kısık ateşte kaynasın, eritilmiş yağdan 2-3 kaşık ekleyin.
- Ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşte koyun, biraz sıvı yağ gezdirin.
- Yufkaları kaynayan mantar suya bandırıp tepsiye dizin.
- Üzerine kuru yufkadan bir tane alıp tereyağına batırın, tepsideki yufkaların üzerini yağlayın.
- Bu işlemi yufkayı yarılayıncaya kadar devam edin.
- Mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serin.
- Tekrar yufkaları ıslatıp yağlayarak devam edin.
- Geriye kalan mantarları da koyup son sıra yufkaları dizin ve üzerini yağlayın.
İpuçları
- Aynı işlemleri mantar olmadığında tavuk etiyle de yapabilirsiniz.
mmm harikasın canım
YanıtlaSilellerine sağlık
:))
sizlerde öylesiniz çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilDegisik bir tarif hic duymamistim..Elinize saglik..
YanıtlaSilevet değişik bir tarif ama çok lezzetli oluyor sevgiler
YanıtlaSilenteresan bir mantar ve enteresan bir tarif,ellerine sağlık,deneme şansım olsa denerdim ama mantarı bulamayız ki..
YanıtlaSilAsiye hanım merhabalar, ben geldim, tanıştığımıza çok sevindim, şu an mutfağınızda geziyorum. Sevgiler:)
YanıtlaSil