MANTARLI ISLAMA (BANDUMA)
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM BUGÜN SİZLERE MANTARLI ISLAMA YADA BANDIRMA BAŞKA İSMİ VARMI BİLMİYORUM EĞER BİLEN VARSA YAZSIN YORUMLARDA MANTARIN ADI KURT KULAK MANTARI KASTAMONU YÖRESİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUM BU MANTARA YAKIN MANTARLAR VAR EĞER YOKSA MANTAR TAVUK ETİYLEDE GÜZEL OLUYOR YALNIZ YUFKALAR TAMAMEN PİŞMİŞ YUFKA OLMALI
MALZEMELER
1 Kg pişmiş yufka
1Kg kurtkulak mantar
1 Kuru soğan
200 g tere yağı (yoksa marğarin)
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Mantarları yıkayıp didelim derin bir tencereye koyalım üzerine 2.5 litre su koyalım soğanı soyup bütün atalım mantarın içine biraz karabiberde katalım tuzunu pişmeye yakın koyalım onlar pişerken yufkaları düz zemine serelim ortadan ikiye keselim yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayalım bütün yufkaları aynı şekilde devam edelim7,8,santim uzunluğunda keselim bu arada tereyağınıda eritip kızarsın bu arada mantarları bir kevgir yardımıyla bir kaba alalım soğanı ayıralım kullanmayacağız sadece tat versin diye koymuştuk mantarın suyu kısık ateşte kaynasın eritilmiş yağdan 2,3 kaşık koyalım ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşe koyalım biraz sıvı yağ gezdirelim yufkalardan birer birer kaynayan mantarlı suya bandırıp tepsiye dizelim üzerine kuru yufkadan birtane alıp elimize tereyağına batıralım tepsideki yufkaların üzerini yağlayalım bu işlemi yufkayı yarılayıncayakadar devam edelim mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serelim tekrar yufkayaları ıslatıp yağlayıp devam edelim geriye kalan mantarlarıda koyup son sıra yufkaları dizip üzerini yağlayalım yanınada bolca ayran NOT aynı işlemleri mantar olmadığında tavuk etiylede yapabilirsiniz
1 Kg pişmiş yufka
1Kg kurtkulak mantar
1 Kuru soğan
200 g tere yağı (yoksa marğarin)
Karabiber
Tuz
Mantarları yıkayıp didelim derin bir tencereye koyalım üzerine 2.5 litre su koyalım soğanı soyup bütün atalım mantarın içine biraz karabiberde katalım tuzunu pişmeye yakın koyalım onlar pişerken yufkaları düz zemine serelim ortadan ikiye keselim yarım yufkayı 4 parmak kalınlığında katlayalım bütün yufkaları aynı şekilde devam edelim7,8,santim uzunluğunda keselim bu arada tereyağınıda eritip kızarsın bu arada mantarları bir kevgir yardımıyla bir kaba alalım soğanı ayıralım kullanmayacağız sadece tat versin diye koymuştuk mantarın suyu kısık ateşte kaynasın eritilmiş yağdan 2,3 kaşık koyalım ateşe dayanıklı bir tepsiyi kısık ateşe koyalım biraz sıvı yağ gezdirelim yufkalardan birer birer kaynayan mantarlı suya bandırıp tepsiye dizelim üzerine kuru yufkadan birtane alıp elimize tereyağına batıralım tepsideki yufkaların üzerini yağlayalım bu işlemi yufkayı yarılayıncayakadar devam edelim mantarları iyice sıkıp yarısını yufkaların üzerine serelim tekrar yufkayaları ıslatıp yağlayıp devam edelim geriye kalan mantarlarıda koyup son sıra yufkaları dizip üzerini yağlayalım yanınada bolca ayran NOT aynı işlemleri mantar olmadığında tavuk etiylede yapabilirsiniz
afiyet olsun
mmm harikasın canım
YanıtlaSilellerine sağlık
:))
sizlerde öylesiniz çok teşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilDegisik bir tarif hic duymamistim..Elinize saglik..
YanıtlaSilevet değişik bir tarif ama çok lezzetli oluyor sevgiler
YanıtlaSilenteresan bir mantar ve enteresan bir tarif,ellerine sağlık,deneme şansım olsa denerdim ama mantarı bulamayız ki..
YanıtlaSilAsiye hanım merhabalar, ben geldim, tanıştığımıza çok sevindim, şu an mutfağınızda geziyorum. Sevgiler:)
YanıtlaSil