FIRINDA KAŞARLI MANTAR

Kaşarlı Mantar Tarifi

Malzemeler

  1. 1 kg kültür mantarı
  2. 1 büyük soğan
  3. 3-4 adet sivri biber
  4. 2 kaşık tereyağı
  5. 400 gr kaşar (ya da iki kase dolusu rendelenmiş kaşar)
  6. Tuz
  7. Karabiber

Yapılışı

  1. Mantarları haşlayıp süzelim, çok ince şekilde kıyalım.
  2. Bir tavada az tereyağıyla soğanı ve biberleri iyice kavuralım.
  3. Mantarı ilave edelim, tuz ve karabiber ekleyelim.
  4. Karışımı fırına dayanıklı bir borcama boşaltalım.
  5. Kaşarın üçte birini mantara karıştıralım, geri kalan kaşarı da tepsinin üzerine iyice yayalım.
  6. Tereyağını kaşarın üzerine dağıtalım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında, kaşarlar kızarana kadar pişirelim (tahmini 10 dakika, 200 derece yeterlidir).

İpuçları

  • Mantarları saklarken bez torbada buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. yarın dolapta duran mantarlarımın akibetini , burada ! gördükçe, içim içime sığmaz oluyor gitgide :))BİR DUT MASALI - nUnU

    YanıtlaSil
  2. mantar hazırda varsa hiç durmayın afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar