Ana içeriğe atla
FIRINDA KAŞARLI MANTAR
Kaşarlı Mantar Tarifi
Malzemeler
- 1 kg kültür mantarı
- 1 büyük soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 kaşık tereyağı
- 400 gr kaşar (ya da iki kase dolusu rendelenmiş kaşar)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Mantarları haşlayıp süzelim, çok ince şekilde kıyalım.
- Bir tavada az tereyağıyla soğanı ve biberleri iyice kavuralım.
- Mantarı ilave edelim, tuz ve karabiber ekleyelim.
- Karışımı fırına dayanıklı bir borcama boşaltalım.
- Kaşarın üçte birini mantara karıştıralım, geri kalan kaşarı da tepsinin üzerine iyice yayalım.
- Tereyağını kaşarın üzerine dağıtalım.
- Önceden ısıtılmış fırında, kaşarlar kızarana kadar pişirelim (tahmini 10 dakika, 200 derece yeterlidir).
İpuçları
- Mantarları saklarken bez torbada buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
yarın dolapta duran mantarlarımın akibetini , burada ! gördükçe, içim içime sığmaz oluyor gitgide :))BİR DUT MASALI - nUnU
YanıtlaSilmantar hazırda varsa hiç durmayın afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSil