SARIMSAKLI YOĞURTLU MANTI

Sarılıklı Mantı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

İç Malzemesi

  • Yarım kg kıyma
  • Soğan
  • Karabiber
  • Maydanoz (isteğe göre)

Sosu

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Kırmızı biber
  • Tereyağı
  • Nane
  • Sumak

Yapılışı

  1. Derin bir kaba unu koyun, yumurtayı ve tuzu ekleyip sert bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmesini bekleyin.
  3. Bu arada iç harcı hazırlayın; kıymaya ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
  4. İri bir hamur açın ve küçük kareler halinde kesin.
  5. Kestiklerinize minik kıyma koyup kapatın ve un serptiğiniz tepsiye alın.
  6. Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın, mantıları makarna gibi haşlayın ve süzün.
  7. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
  8. En üstüne eritilmiş tereyağını, kırmızı biberi, sumak ve naneyi ekleyip gezdirin.
  9. Süzdüğünüz suyu dökmeyin; çorba yapın, içinde mantı bırakıp sarımsaklı yoğurt ve sostan gezdirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi, daha iyi açılmasını sağlar.
  • İç harcı isteğe göre baharatlarla zenginleştirilebilir.

Yorumlar

  1. bayılırım mantıya , yapması tek başına biraz emek istese de çok severim ve yaparım .ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim yorumlaınız için evet her güzel şeyler yapmaya özen gösteriyoruz yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim yorumunuza yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. wauuuww:))bu bir kaşığa kırk tane düşen mantılar gibi sanki...ne hoşş bir sayfanız war..ellerinize sağlık..takipteyim bundan böyle...bende beklerim sayfama:)sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar