SAMSU BÖREĞİ

Yöresel Samsu Böreği Tarifi

Malzemeler

  1. 1 kg yufka
  2. 1 kg patates
  3. 1 baş kuru soğan
  4. 1 kaşık tereyağı
  5. Biraz maydanoz
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. Kırmızı biber
  9. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim veya rendeleyelim.
  2. Bir tavada tereyağını eritelim, soğanı ince ince kıyalım ve kavuralım.
  3. Patatese ekleyelim, tuz, kırmızı biber, karabiber ve ince kıydığımız maydanozu da ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Yufkaları uzunlamasına keselim (örneğin 4 parmak eninde).
  5. Yapmış olduğumuz harçtan bir kaşık koyup, nuska yani üçgen şeklinde saralım.
  6. Geri kalan ucunu yufkanın arasına sokalım.
  7. Sonra kızgın yağda kızartalım ve sıcak servis edelim.

İpuçları

  • Patatesleri daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Yufkaları daha ince kesmek, böreğin çıtırlığını artırır.

Yorumlar

  1. Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.Asiye

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar