Ana içeriğe atla
SAMSU BÖREĞİ
Yöresel Samsu Böreği Tarifi
Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 kg patates
- 1 baş kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı
- Biraz maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp ezelim veya rendeleyelim.
- Bir tavada tereyağını eritelim, soğanı ince ince kıyalım ve kavuralım.
- Patatese ekleyelim, tuz, kırmızı biber, karabiber ve ince kıydığımız maydanozu da ekleyip iyice karıştıralım.
- Yufkaları uzunlamasına keselim (örneğin 4 parmak eninde).
- Yapmış olduğumuz harçtan bir kaşık koyup, nuska yani üçgen şeklinde saralım.
- Geri kalan ucunu yufkanın arasına sokalım.
- Sonra kızgın yağda kızartalım ve sıcak servis edelim.
İpuçları
- Patatesleri daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Yufkaları daha ince kesmek, böreğin çıtırlığını artırır.
Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilçok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.Asiye
YanıtlaSilTeşekkürler. Sevgiler
YanıtlaSil