SAMSU BÖREĞİ
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM SİZE YÖRESEL SAMSU BÖREĞİ TARİFİNİ VERECEĞİM KOLAY PRATİK BİR BÖREK
MALZEMELER
1 kg yufka
1 kg patates
1 baş kuru soğan
1 kaşık tere yağ
biraz maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı biber
kızartmak içinde sıvı yağ
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp ezelim yada rendeleyelim bir tavada tereyağını eritelim soğanı ince ince kıyalım kavuralım patatese ekleyelim tuzu, kırmızı biberi ,kara biberi ince kıydığımız maydanozuda ekleyip iyice karıştıralım bu arada yufkaları uzunlamasına keselim misal 4 parmak eninde dahada büyük olabilir yapmış olduğumuz harçtan bir kaşık koyup nuska yanı üçgen şeklinde saralım geri kalan ucunuda yufkanın arasına sokalım sonra kızgın yağda kızartalım sıcak servis edelim
afiyet olsunnnn
Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilçok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.Asiye
YanıtlaSilTeşekkürler. Sevgiler
YanıtlaSil