SAMSU BÖREĞİ

Yöresel Samsu Böreği Tarifi

SAMSU BÖREĞİ

Malzemeler

  1. 1 kg yufka
  2. 1 kg patates
  3. 1 baş kuru soğan
  4. 1 kaşık tereyağı
  5. Biraz maydanoz
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. Kırmızı biber
  9. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim veya rendeleyelim.
  2. Bir tavada tereyağını eritelim, soğanı ince ince doğrayıp kavuralım.
  3. Patatese ekleyelim, tuz, kırmızı biber, karabiber ve ince kıydığımız maydanozu da ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Yufkaları uzunlamasına keselim (örneğin 4 parmak eninde).
  5. Yufkanın ortasına harçtan bir kaşık koyup üçgen şeklinde saralım, ucunu yufkanın arasına sokalım.
  6. Kızgın yağda kızartalım ve sıcak servis edelim.

İpuçları

  • Patatesleri iyice ezmek, harcın daha iyi karışmasını sağlar.
  • Yufkaları fazla ince kesmemeye dikkat edin, aksi takdirde kırılabilir.

Yorumlar

  1. Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.


    Asiye

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar