Ana içeriğe atla
SAMSU BÖREĞİ
Yöresel Samsu Böreği Tarifi
Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 kg patates
- 1 baş kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı
- Biraz maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp ezelim veya rendeleyelim.
- Bir tavada tereyağını eritelim, soğanı ince ince doğrayıp kavuralım.
- Patatese ekleyelim, tuz, kırmızı biber, karabiber ve ince kıydığımız maydanozu da ekleyip iyice karıştıralım.
- Yufkaları uzunlamasına keselim (örneğin 4 parmak eninde).
- Yufkanın ortasına harçtan bir kaşık koyup üçgen şeklinde saralım, ucunu yufkanın arasına sokalım.
- Kızgın yağda kızartalım ve sıcak servis edelim.
İpuçları
- Patatesleri iyice ezmek, harcın daha iyi karışmasını sağlar.
- Yufkaları fazla ince kesmemeye dikkat edin, aksi takdirde kırılabilir.
Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilçok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.
YanıtlaSilAsiye
Teşekkürler. Sevgiler
YanıtlaSil