Ana içeriğe atla
MISIR EKMEĞİ KARADENİZ USULÜ
Mısır Ekmeği ve Yoğurt
Malzemeler
- Yarım kg mısır unu
- Su
- Tuz
- Yoğurt (ekmek doğramak için)
Yapılışı
- Derin bir kaba mısır ununu eleyin, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş su ile yoğurun. Hamurun çok koyu olmamasına dikkat edin.
- Yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve hamuru güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında, ekmek kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Derin bir kaba yoğurdu koyun ve içine mısır ekmeğini doğrayın.
İpuçları
- Mısır ekmeği, karalahana ve turşu ile mükemmel bir uyum sağlar.
offff olsada yesek şimdi çok güzel oluyor elinize sağlık ben emriye
YanıtlaSilafiyet olsun evet güzel oluyor helede bilenler nerede ve nasıl yendini biliyorsa her yöre bilmez mısır ekmeğini yorumunuz için tşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık blogumdaki ekmek tarifleri etkinliğine mutlaka bekliyorum. Paylaşırsan sevinirim. Ellerin dert görmesin hayırlı kandiller
YanıtlaSilsizede çok teşekür ederim hayırlı kandiller
YanıtlaSil