MANTAR TURŞUSU

Yöresel Mantar Turşusu

Malzemeler

  • Mantar
  • Su
  • Sirke
  • Tuz
  • Baharatlar

Yapılış

  1. Mantarları temizleyin ve doğrayın.
  2. Bir tencerede su, sirke ve tuzu kaynatın.
  3. Kaynayan karışıma mantarları ekleyin.
  4. Baharatları ilave edin ve karıştırın.
  5. Turşuyu cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın.

İpuçları

  • Turşunun daha lezzetli olması için bir gece bekletin.
  • Farklı baharatlar ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Turşu harika görünüyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. teşekür ederim beylikdüzü yorumunuz için günlük kiralık evlerinize baktım çok güzel

    YanıtlaSil
  3. merak ettim lezzetini hiç tatmak nasip olmadı ama resimlerini görüp öğrenmekte güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hilal hanım bu mantar türü kastamonu ve bolu yöresine ait ama istanbulda da satılıyor umarım tadarsınız sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar