MANTAR TURŞUSU
Yöresel Mantar Turşusu
Malzemeler
- Mantar
- Su
- Sirke
- Tuz
- Baharatlar
Yapılış
- Mantarları temizleyin ve doğrayın.
- Bir tencerede su, sirke ve tuzu kaynatın.
- Kaynayan karışıma mantarları ekleyin.
- Baharatları ilave edin ve karıştırın.
- Turşuyu cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın.
İpuçları
- Turşunun daha lezzetli olması için bir gece bekletin.
- Farklı baharatlar ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Turşu harika görünüyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekür ederim beylikdüzü yorumunuz için günlük kiralık evlerinize baktım çok güzel
YanıtlaSilmerak ettim lezzetini hiç tatmak nasip olmadı ama resimlerini görüp öğrenmekte güzel sevgiler
YanıtlaSilhilal hanım bu mantar türü kastamonu ve bolu yöresine ait ama istanbulda da satılıyor umarım tadarsınız sevgilerimle
YanıtlaSil