EL BAKLAVASI

Soğuk Baklava Tarifi

Malzemeler

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Adet kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kırlmış ceviz ya da fındık
  • 200 gram margarin
  • Nişasta

Şerbet İçin

  • 5 Bardak şeker
  • 5 Bardak su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı

  1. Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın.
  2. Alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 30 eşit parçaya bölün.
  4. Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10'ar 10'ar üst üste koyun.
  5. 10'arlı gruplardan her birini merdane yardımıyla tepsi büyüklüğüne getirin.
  6. Aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
  7. Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine eritilmiş yağı dökün.
  8. Fırına koyun.

Şerbetin Yapılışı

  1. 5 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın.
  2. Şerbetin içerisine birkaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın.
  3. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.

İpuçları

  • 40 yaprak kullanarak daha fazla baklava yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhaba Sevgili Asiye;Baklava çok meşekkatli bir iş. Denemeyi bile gözüm yemedi benim:) Mükemmel olmuş ellerine sağlık. Yapmak için emek vermeyenler bir güzel hüpletiyor fakat bu tarz çok emek gereken yiyeceklerin bi çabuk bitmesine gönlüm hiç razı olmuyor :)))

    YanıtlaSil
  2. merhaba adaşım evet dediğin çok doğru ama insan sevdiklerine yapınca bu tarz yemekleri hiç üşenmiyorum ben her bayram 4 tepsi baklava yaparım bayram sonuna kalmıyor ben çok mutluyum bu zahmetten sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, oldukça emekli bir tatlı, çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederimevet zahmetli ama sevdiklerim için değer sevgiler

    YanıtlaSil
  5. evde yapılanında tadı başka olurellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim yorumlarınız için sevgiler

    YanıtlaSil
  7. olsada yesek şimdi nasıl canım çekti elinize kolunuza saglık

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim hilal hanım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. asiye abla çok güzel gözüküyo zaten senin elinin lezzetini çok iyi biliyorum ...bayramda sendeyim..:))

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ederim yadiğar her zaman beklerim yorumun için de teşkkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar