HAMSİ BUĞLAMA

Hamsi Buğlama Tarifi

HAMSİ BUĞLAMA

Malzemeler

  • 1 kg hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
  • 2 adet patates
  • 1 kuru soğan
  • 4-5 sivri biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 limon
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Az tereyağı
  • Kara biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Fırına dayanıklı bir tepsi kullanın. Hamsiyi iyice yıkayıp süzün.
  2. Hamsinin yarısını tepsinin altına dizin.
  3. Patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp dizin.
  4. Biberleri ikiye, domatesleri ay şeklinde doğrayıp ekleyin.
  5. Soğanları ve limonları da ekleyin.
  6. Kara biber ve tuzu ekleyin.
  7. En üste maydanozları koyun ve tereyağını ekleyin.
  8. Sarımsakları da ekleyin ve folyo kağıdı ile kapatın.
  9. Fırında pişirin.

İpuçları

  • Pişmiş halini çekmeyi unutmayın.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Ziyaretiniz ve nazik yorumunuz için teşekkür ederim.Bundan sonra sık sık görüşmek ümidiyle,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bende teşekkür ederim inşallah sık görüşürüz sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ziyaretin icin cok tesekkür ederim... ellerine saglik tariflerin cok güzel... ben her pazar haftalik yemek listemi yapiyorum blogger larin websitelerinden esinlenerek... senin tariflerinden mutlaka denerim... sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bende çok teşekkür ederim güzelyorumun için ziyaretin için sevgiler

    YanıtlaSil
  5. CANIM PİŞMİŞ RESMİ OLMASADA BENSENİN BALIKLARINI YEMİŞ BİRİ OLARAK TEK KELİME MÜKEMMEL BU KADAR GÜZEL YAPARMI İNSAN EMİNE BEN

    YanıtlaSil
  6. Buğlama hamsiye ne kadar da yakışıyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. evet hamsinin her türlüsü çok güzel teşekkür ederim çeşnici handan arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. adsız eminem gel yine pişireyim afiyet olsun ne demek çok teşekkür ederim yurumların için sevgiler

    YanıtlaSil
  9. hımmmm ne de güzel olur

    YanıtlaSil
  10. evet balık sevenler için hafifde tşekkür ederim ziyaretiniz için sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar