HAMSİ BUĞLAMA
Hamsi Buğlama Tarifi
Malzemeler
- 1 kg hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
- 2 adet patates
- 1 kuru soğan
- 4-5 sivri biber
- 2-3 adet domates
- 1 limon
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Az tereyağı
- Kara biber
- Tuz
Yapılışı
- Fırına dayanıklı bir tepsi kullanın. Hamsiyi iyice yıkayıp süzün.
- Hamsinin yarısını tepsinin altına dizin.
- Patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp dizin.
- Biberleri ikiye, domatesleri ay şeklinde doğrayıp ekleyin.
- Soğanları ve limonları da ekleyin.
- Kara biber ve tuzu ekleyin.
- En üste maydanozları koyun ve tereyağını ekleyin.
- Sarımsakları da ekleyin ve folyo kağıdı ile kapatın.
- Fırında pişirin.
İpuçları
- Pişmiş halini çekmeyi unutmayın.
Afiyet olsun!
Ziyaretiniz ve nazik yorumunuz için teşekkür ederim.Bundan sonra sık sık görüşmek ümidiyle,sevgiler..
YanıtlaSilbende teşekkür ederim inşallah sık görüşürüz sevgiler
YanıtlaSilziyaretin icin cok tesekkür ederim... ellerine saglik tariflerin cok güzel... ben her pazar haftalik yemek listemi yapiyorum blogger larin websitelerinden esinlenerek... senin tariflerinden mutlaka denerim... sevgiler
YanıtlaSilbende çok teşekkür ederim güzelyorumun için ziyaretin için sevgiler
YanıtlaSilCANIM PİŞMİŞ RESMİ OLMASADA BENSENİN BALIKLARINI YEMİŞ BİRİ OLARAK TEK KELİME MÜKEMMEL BU KADAR GÜZEL YAPARMI İNSAN EMİNE BEN
YanıtlaSilBuğlama hamsiye ne kadar da yakışıyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilevet hamsinin her türlüsü çok güzel teşekkür ederim çeşnici handan arkadaşım sevgiler
YanıtlaSiladsız eminem gel yine pişireyim afiyet olsun ne demek çok teşekkür ederim yurumların için sevgiler
YanıtlaSilhımmmm ne de güzel olur
YanıtlaSilevet balık sevenler için hafifde tşekkür ederim ziyaretiniz için sevgilerimle
YanıtlaSil